Verplaatst : Capriolen van de geest (Inleiding tot het boeddhisme), met Krista De Mey                  Nieuwe datum in het voorjaar volgt

18/12/2021 10:00 au 19/12/2021 12:00 (Europe/Brussels)

Huy, Belgique

Illimité

Odoo image et bloc de texte

Krista De Mey is  Master in de godsdienstwetenschappen en de  seksuologie en gespecialiseerd als systeemtherapeut. Na jaren in de hulpverlening vond ze haar ware roeping in het onderwijs. Ze is er leerlingenbegeleider en vakleerkracht sociale wetenschappen en gedragswetenschappen. Sinds 2006 volgt ze het dharma onderricht in Yeunten Ling en is ze een bescheiden beoefenaar. In 2012 voltooide ze aan de BUB het postgraduaat in de boeddhistische filosofie en ethiek. Als vrijwilliger in Yeunten Ling schrijft ze teksten voor het programma en vertaalt het onderricht van het Frans / Engels naar het Nederlands.

Zaterdag 18 december van 10u00 tot 12u

De capriolen van de geest

Vandaag bekijken we de capriolen van onze geest vanuit boeddhistisch perspectief. Waar is onze geest van moment tot moment mee bezig? Welke zijn onze diep ingesleten mentale gewoontepatronen? Wat zijn de gevolgen van deze patronen? Zijn er andere mogelijkheden van de geest? We leren de geest kennen als fantast, als dolle aap en sluwe vos, als motor van gebeurtenissen, als een open en heldere hemel. Ons boeddhistisch perspectief wordt verruimd met actuele inzichten uit de neuropsychologie en de positieve psychologie. 


Zondag 19 december van 10u00 tot 12u

Het temmen van de geest

In de rijke bibliotheek van boeddhistische scholen vinden we talrijke vaardige middelen die ons kunnen helpen om onze geest te temmen: denkoefeningen die onze geest bevrijden van onze jachtige verlangens, meditaties in de vorm van verzen die ons bij de les houden, meditaties met steunpunten, oefeningen in liefdevolle vriendelijkheid, voorbereidende oefeningen en visualisaties. Voor elk individu afzonderlijk is er een methode te vinden die past bij zijn manier van leven en denken. In deze langzame weg naar bevrijding ontdekken we stilte, kalmte en komen we steeds dichter bij de ware natuur van onze geest. 


Deelname en bijdrage :

Het volstaat om de "Zoom" -applicatie (minstens versie 5.2.1) op uw smartphone of computer te downloaden en u aan te melden enkele minuten voor de start van elke sessie via deze link (de link wordt op later tijdstip geactiveerd en doorgestuurd per mail, naar alle deelnemers.)

Bijdrage : € 30 voor beide dagen.

 

Visualiser sur Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    Belgique
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Quand

54/60 Free
De 18/12/2021 10:00
à 19/12/2021 12:00

Agenda

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Flux social