Odoo image et bloc de texte

BACK ON TRACK

Juni 2021


"We hebben een moeilijke periode van meer dan een jaar achter de rug. Wij allen hebben geleden, velen hebben ons verlaten. Ouderen, jongeren, personen van alle leeftijden konden elkaar gewoon niet ontmoeten. Nu is er de onzekerheid over vaccinatie: welke effecten, hoe lang en hoe vaak? Verschillende soorten angst, bezorgdheid en onzekerheid. Zal het ooit weer normaal worden?

Wat kunnen we doen? Toegeven aan angst, hulpeloosheid, depressie is niet de goede keuze.

Laten we ons richten op wat mogelijk is en tegelijkertijd voorzichtig zijn en de officiële regels en voorschriften volgen. We moeten ook moedig zijn en tot actie durven komen. Wij zijn zelf degenen die dit lijden kunnen stoppen. Door voor onze gezondheid te zorgen, door lichaamsbeweging, gezond te eten, yoga te beoefenen, te mediteren ... Door constructieve activiteiten te kiezen."

Dit waren de woorden van Lama Zeupa aan het einde van zijn onderricht over 'Verlangen en Tevredenheid' op zondag 9 mei.

Deze woorden hebben ons de moed gegeven om onze centra in juni weer te openen, op een voorzichtige manier.

Onze twee stadscentra, Nalanda in Brussel en Karma Sonam Gyamtso Ling in Schoten/Antwerpen, beschikken over een ruime tempel, waardoor een beperkt aantal deelnemers naar de voorgestelde activiteiten kan komen. Lama Tashi Nyima en Lama Zeupa nemen hun deel op zich door in juni – om te beginnen – twee avondcursussen en één volledige dagcursus te geven.

Yeunten Ling zal juni als proefmaand gebruiken en opnieuw de mogelijkheid bieden om residentiële cursussen en retraites bij ons te volgen.

Het centrum beschikt over verschillende kwaliteiten die in deze periode van ‘sanitaire maatregelen’ van nut kunnen zijn..

* Tempel/Meditatiezaal van 600 m2

* Drie eetgelegenheden in open lucht

* Een buffet met gezonde vegetarische schotels

* Eenpersoonsstudio met eigen badkamer of eenpersoonskamer met gedeelde badkamer, beide met een ruim terras.

* 13 hectare natuurlijk bos, park en veel bloemen

* Een stoepa, boeddhabeeld en tempel voor circumambulaties

En nog veel meer ...

Vanwege veiligheidsredenen zullen speciale voorschriften worden toegepast.

* De toegang tot het hele domein van Yeunten Ling is strikt voorbehouden voor geregistreerde deelnemers en leden van het vrijwilligersteam dat instaat voor de praktische organisatie.

* Het aantal deelnemers wordt beperkt volgens de officiële voorschriften op dat moment.

* Alle officiële voorzorgsmaatregelen worden toegepast, zoals neus- en mondmasker, 1,5 meter afstand, desinfectie, enzovoorts.

* Het gehele terrein is rookvrij. Een kleine overdekte plaats op het parkeerterrein voor het kasteel is de enige ruimte waar de rokers gebruik van kunnen maken.

Vanaf nu worden de programma’s door de drie centra aangekondigd, elk op zijn eigen website.

Meer nieuws over met name rondleidingen op zondag, opening van de shop, vernieuwing van ons datasysteem en verschillende websites, is nog in de maak. Gun ons de tijd om alles zo goed mogelijk te organiseren.

Laten we met z'n allen openingen weer mogelijk maken, met zorg.

Belangrijk om weten residentiële programma's zullen vaak ook ONLINE beschikbaar zijn. Het zal vermeld worden in de presentatie van elke activiteit in de kalender.