Nieuwjaarswensen 2022

Beste vrienden, 

Ik wens u allen een gelukkig Nieuwjaar 2022. Daar ik op het ogenblik niet in België ben, zend ik u allen, mijn vrienden in de dharma, mijn beste wensen vanuit India. 

Yeunten Ling - Lama Zeupa - Lama Tashi Nyima - new Years wishes

De afgelopen twee jaar waren zwaar voor ons allemaal : de hele wereld werd geconfronteerd met moeilijke omstandigheden in verband met de pandemie, een echte uitdaging op psychologisch, fysiek, emotioneel en financieel vlak. 

Als volgelingen van de Boeddha moeten wij de moed erin houden en de hoop niet verliezen op een beter leven en een betere toekomst. Dit geldt vooral voor jongeren: wij moeten doelstellingen formuleren en hen zo inspireren tot optimisme. De onzekere omstandigheden waarin wij ons momenteel bevinden, maken deel uit van het leven; wij moeten ze met kracht en positiviteit tegemoet treden. 

Het is ook belangrijk dat wij de angsten overwinnen die ons kunnen bekruipen: de huidige omstandigheden zijn niet blijvend, zij zullen langzaamaan evolueren. Maar angst neemt bezit van onze geest. Daarom is het belangrijk mentaal sterk te blijven om deze angst uit te roeien. Natuurlijk moeten wij sanitaire maatregelen treffen in verband met het coronavirus, maar dat betekent niet dat wij in angst ervoor moeten leven : het virus is onvermijdelijk. In plaats daarvan moet je, door meditatie, uzelf mentaal trainen en, door lichamelijke activiteiten, voor je fysieke gezondheid zorgen. Verwaarloos de voordelen van een goede gezondheid niet. Neem tijd voor uzelf, zorg voor uw mentale en fysieke gezondheid. Op die manier kunnen we alle problemen van het leven aan. 

Lama Tashi Nyima en ik wensen u een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar 2022, en we zien er naar uit u spoedig weer te zien.      

Lama Zeupa

Nieuwjaarswensen 2022
Kagyu Yeunten Gyamtso Ling 31 december, 2021
DEEL DEZE post
Labels
Archief

'Les manières de se recentrer', avec Christoph Eberhard
vendredi 26 avril 2024 de 10h00 à 19h00 - INSTITUT NALANDA ASBL