110 - Boeddha Menla retraite, met Lama Zeupa

01/05/2019 10:30 t/m 05/05/2019 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Buddha Menla retreat

Tijdens deze vijfdaagse retraite beoefenen we intensief de meditatie van Sangyee Menla, de medicijnboeddha. 

Zijn onvoorstelbaar mededogen verlicht de pijn en het lijden van alle levende wezens.

Enkel al het horen van Boeddha Menla’s naam zou tot een gunstige wedergeboorte leiden.

Zelfs de wezens die in de hellerijken vertoeven doordat zij in de boosaardigheid van schadelijk gedrag volharden, worden door de klank van zijn naam naar de hogere bestaanssferen gebracht. 

Louter het reciteren van Boeddha Menla’s naam geeft ons de kracht om laster, onenigheid en alle andere obstakels die het leven kenmerken, te trotseren.

Fundamenteel helpt deze praktijk ons om de wortel van alle kwalen, de mentale duisternis, aan te pakken. Tijdens de beoefening identificeren we onszelf met de zuivere boeddhanatuur van Sangyee Menla, waardoor we ons kunnen ontdoen van schadelijke gewoontes en destructieve gedachtegangen. Door het intensief reciteren van de mantra van de medicijnboeddha worden de sporen van al onze negatieve gedachten, woorden en daden in ons bewustzijn opgeruimd.

Op woensdag 1 mei geeft Lama onderricht. Hierbij worden de verschillende onderdelen van de praktijk gepresenteerd en de kwaliteiten van Boeddha Menla uiteengezet.

De volgende dagen wijden we ons samen aan de praktijk..

Lama Zeupa is afkomstig uit de Indiase provincie Sikkim in India, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn opleiding en driejarenretraite in het klooster van wijlen Kaloe Rinpochee in Sonada bij Darjeeling. In 1993 kwam hij op vraag van Lama Karta naar België en hij is sindsdien een gewaardeerde leraar in onze centra. Bij het overlijden van Lama Karta in 2013 werd de verantwoordelijkheid van spiritueel directeur op Lama Zeupa overgedragen. Lama onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest, die hij dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact op wie ze toepast. 

Bijdrage: € 258,50 voor gewoon lid / € 288,50 voor niet-lid (op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap’.

Partager

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

25/60 Free
Van 01/05/2019 10:30
Tot 05/05/2019 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream