De 37 Praktijken van de bodhisattva, met Lama Zeupa

26/09/2020 10:30 t/m 27/09/2020 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

 De 37 praktijken van de bodhisattva van Thogmed Zangpo is één van de populairste teksten in het Tibetaans boeddhisme. Dit pareltje maakt deel uit van de literatuur over het trainen van de geest. De raadgevingen in de tekst zijn erg toegankelijk, tijdloos en universeel. De verzen betreffen in het bijzonder specifieke raadgevingen voor een leven als bodhisattva.

Thogmed Zangpo was een leerling van de befaamde Buton Rinpoche. In zijn jonge jaren was hij een uitstekende student die zich bekwaamde in commentaren op de grote verhandelingen. In zijn praktijk concentreerde hij zich enkel op de bodhicitta die hij dan ook volmaakt beheerste.

Over de auteur gaat het volgende verhaal..

Thogmed Zangpo had als huisdier een vos die hem altijd gezelschap hield. Omdat Thogmed Zangpo zelf uitermate kalm en goedhartig was, werd ook de vos zachtaardig: hij deed niemand kwaad en at geen vlees. Thogmed Zangpo was zo gevoelig dat hij vaak in tranen uitbarstte tijdens zijn onderricht. Tijdens de lessen van Buton Rinpoche kregen de toehoorders tranen in de ogen van het lachen, bij zijn leerling Zangpo waren de tranen te wijten aan het huilen. 

Wie deze tekst ter harte neemt en hem meticuleus toepast, plant in zijn geest het zaad voor een warm en alomvattend mededogen ten aanzien van alle levende wezens. De tekst verdiept de betekenis van het leven en lijkt ieder van ons afzonderlijk aan te spreken. De verdienste van het beluisteren, overdenken en toepassen van de onderrichtingen over deze tekst zijn dan ook niet min. De impact op de kwaliteit van het leven van de wezens is immers enorm.


Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes


Tijdens dit weekend zal Lama een diepgaande analyse van de tekstverzen bespreken. Elk vers zal een gelegenheid zijn om onze aandacht te vestigen op de directe gevolgen voor ons dagelijks leven. In feite zal geen enkel aspect van ons leven aan deze analyse ontsnappen.

Lama Zeupa is afkomstig uit de Indiase provincie Sikkim in India, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn opleiding en driejarenretraite in het klooster van wijlen Kaloe Rinpochee in Sonada bij Darjeeling. In 1993 kwam hij op vraag van Lama Karta naar België en hij is sindsdien een gewaardeerde leraar in onze centra. Bij het overlijden van Lama Karta in 2013 werd de  verantwoordelijkheid van spiritueel directeur op Lama Zeupa overgedragen.

Lama onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest, die hij dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact op wie ze toepast.

Masker verplicht.

Gemeenschappelijke kamers zijn niet beschikbaar

Het is verplicht lakens te huren tijdens je verblijf (Covid-19 maatregelen)

In het kader van het Corona-virus zullen wij ons houden aan de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiëne en afstandsmaatregelen.

Betaling ter plaatse moet worden vermeden en indien nodig, alleen met bancontact .

Geen contant geld.

Bijdrage:  € 145 niet-lid/€ 133 lid (kamer 1 pers) - € 158 niet-lid/€ 146 lid (Studio 1 pers)

 

Brochure informative coronavirus FR

 

Self test Covid-19 FR

 

Informatie over onze corona aanpak

 

Self test Covid-19 NL.

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

48/60 Free
Van 26/09/2020 10:30
Tot 27/09/2020 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream