Een Nyinthang schildercursus

02/11/2021 10:00 t/m 04/11/2021 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Odoo image et bloc de texte

Een 'Nyinthang' of een “dag thangka” is een meditatieve dharma-oefening van het schilderen van een thangka in één dag. De schilder visualiseert en zingt de mantra van de juiste godheid tijdens het schilderen en observeert tijdens het hele proces een strikt vegetarisch dieet.

Deze thangka's zijn meestal geschilderd om ziektes te genezen, voor de overledene en in het algemeen om obstakels van iemands pad te verwijderen. Deze vorm van schilderen is de enige uitzondering wanneer we thangka-schilderen echt kunnen beschouwen als een meditatieve en spirituele oefening. 

Deze Nyinthang-praktijk is van Witte Tara die meestal wordt geassocieerd met een lang leven. Ze gaat ziektes tegen en draagt zo bij aan een lang leven. In wezen is ze een genezer en beschermer die onze levenskracht stabiliseert. 

Witte Tara wordt weergegeven met een schitterend wit lichaam van duizend herfstmanen die de afwezigheid van twee sluiers symboliseren (interne verstoringen en onwetendheid). Ze heeft drie ogen op haar gezicht, het derde oog in haar voorhoofd symboliseert haar vermogen om de eenheid van de ultieme werkelijkheid te zien, terwijl haar twee andere ogen tegelijkertijd de relatieve en dualistische werelden zien. Ze heeft één oog op elke palm van haar handen en voeten, wat laat zien dat al haar acties worden bepaald door haar ultieme wijsheid en mededogen die de Vier Onmetelijke (liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid) in beweging zetten. 

Tharphen biedt een driedaagse cursus aan om deze thangka te schilderen. De eerste dag is het voorbereiden van de tekening, het canvas en de kleuren. De tweede dag zal de feitelijke beoefening of het schilderen van de thangka zijn en de derde dag zal de wijding van de thangka zijn.

Benodigde materialen (alle ander materialen zijn inbegrepen):

  1. twee penselen maat 0

  2. twee penselen maat 00 

Bijdrage alles inbegrepen€ 293.50  kamer met gedeelde badkamer - € 331.50 studio met privé badkamer

Masker verplicht bij het betreden van de tempel en het restaurantple 

Gemeenschappelijke kamers zijn niet beschikbaar

In het kader van het Coronavirus zullen wij ons houden aan de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiëne- en afstandsmaatregelen..

Betaling ter plaatse moet worden vermeden en indien nodig, alleen met Bancontact.  

Geen contant geld !

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

53/60 Free
Van 02/11/2021 10:00
Tot 04/11/2021 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream