Geannuleerd - Shinee : Simpele technieken voor beginners, met Lama Zeupa

06/06/2020 10:30 t/m 07/06/2020 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Registratie voor dit evenement is gesloten.


Ook dit jaar bieden onze lama’s weer de gelegenheid om in de loop van 9 verschillende weekends de Shinee of kalmte-meditatie te ontdekken, ons erin te bekwamen en onze ervaringen te verdiepen. Shinee is voor onze lama’s de basis van elke praktijk.

Wanneer deze kalme geest als basis ontbreekt, zullen de meer specifieke praktijken zoals analytische meditatie of het opbouwen van visualisaties enkel tot verwarring leiden. Onze geest is als een woelig water: aan de oppervlakte wild en fel maar op de bodem is alles rustig en stil. De bodem verwijst naar de ware natuur van onze geest. Om die natuur te leren kennen, kunnen we mediteren.

In onze centra is het fundament van de meditatiepraktijk Shinee of kalmtemeditatie. Shinee betekent ‘in vrede vertoeven’.

De beoefening van Shinee helpt ons de geest tot rust te brengen en eenpuntig te concentreren. Zo kan de geest verwijlen in een toestand van onverstrooidheid, zonder dat hij wordt meegesleurd door een stroom van discursieve gedachten. Welke gedachte er ook opkomt, we laten haar gewoon zijn, zonder tussen te komen.

Het ontwikkelen van tegenwoordigheid van geest is dan ook een belangrijk oogmerk van deze cyclus. We leren met onze aandacht ten volle aanwezig te zijn in het huidige moment.

Tijdens deze sessies worden de opeenvolgende stadia in het stabiliseren en plaatsen van de geest stap voor stap ingeoefend.

We leren onze geest te plaatsen op de ademhaling om tenslotte in een gevorderd stadium de geest te laten rusten in de spontane manier waarop hij zich aandient. Eens de geest afdoende is geplaatst moet het mogelijk zijn om tijdens de meditatie de geest voor langere tijd te laten rusten in het gekozen steunpunt.

Diverse stijlen en varianten van deze kalmte-meditatie komen aan bod, zodat de beoefenaar de kans krijgt om de benadering te kiezen die hem het beste past en zich daar dan ook in te verdiepen.

De obstakels die u tijdens uw beoefening telkens weer ontmoet, zoals loomheid, rusteloosheid en verstrooidheid, worden geïdentificeerd en er worden krachtige remedies aangeboden om deze te overwinnen. De geleide meditaties worden opgedeeld in korte sessies met precieze instructies.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Lama Zeupa  is afkomstig uit de Indiase provincie Sikkim in India, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn opleiding en driejarenretraite in het klooster van wijlen Kaloe Rinpochee in Sonada bij Darjeeling. In 1993 kwam hij op vraag van Lama Karta naar België en hij is sindsdien een gewaardeerde leraar in onze centra. Bij het overlijden van Lama Karta in 2013 werd de  verantwoordelijkheid van spiritueel directeur op Lama Zeupa overgedragen.   Lama onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest, die hij dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact op wie ze toepast. 

Bijdrage :  € 115 voor niet-lid/ € 102,60 voor gewoon lid   (op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap’.

De weekends kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

De volgende weekends vinden plaats op :

zaterdag 5 en zondag 6 september

zaterdag 3 en zondag 4 oktober

zaterdag 14 en zondag 15 november

zaterdag 5 en zondag 6 december

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

72/77 Free
Van 06/06/2020 10:30
Tot 07/06/2020 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream