Geleide stille meditatie

13/12/2021 20:00 t/m 13/12/2021 21:00 (Europe/Brussels)

Schoten, België


Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

Iedere maandagavond is er een geleide stille meditatie (shinee, de geest tot rust brengen).

De geleide meditatie geeft de gelegenheid zowel aan beginners om kennis te maken met mediteren als aan alle beoefenaars om stapsgewijs meer ervaring op te bouwen. De stille meditatie wordt begeleid door één van onze-lange-termijn-medewerkers die onze beoefening ondersteunt. geeft voor en/of tijdens de meditatie raadgevingen als ondersteuning van onze beoefening. Iedereen is welkom op elk moment in het jaar.

De meditatie die we beoefenen heet Shinee of Shamatha, wat betekent ‘verblijven in rust’.


Onze geest is meestal uitermate actief en onvoorspelbaar. Allerlei soorten gedachten doorkruisen hem en zetten ons vaak aan tot handelingen waarvan de gevolgen teleurstellend kunnen zijn en een onbehaaglijk gevoel of zelfs lijden kunnen veroorzaken.

Soms kennen we een gevoel van  welbehagen, dat echter van tijdelijke en veranderlijke aard is. Pas als we onze geest leren temmen, kunnen we een stabiel geluk ervaren dat niet afhankelijk is van externe factoren.

Meditatie gebeurt in eerste instantie op een formele manier, al zittend op een kussen of op een stoel. Geleidelijk zal deze meditatieve ervaring ook doorstromen in ons dagelijkse leven.

De praktijk beoogt een fundamentele transformatie van ons hele wezen zodat we gaandeweg op een wijze en betekenisvolle manier kunnen reageren op alles wat zich voordoet.

Stapsgewijs ontstaat een natuurlijke staat van stabiliteit, openheid en helderheid in de geest. 

Bijdrage: € 3

Vergeet je mondmasker niet.

Dank.

Waar

Bekijk in Google Maps
TIBETAANS INSTITUUT VZW
Kruispadstraat 33
    2900 Schoten
    België
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Wanneer

Van 13/12/2021 20:00
Tot 13/12/2021 21:00

Organisator

TIBETAANS INSTITUUT VZW
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Sociale stream