Groene Tara retraite, met Lama Tashi Nyima

14/06/2021 10:00 t/m 18/06/2021 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

 Odoo image et bloc de texte

De Groene Tara is een van de meest populaire godheden in het Tibetaans boeddhisme.  

In het Tibetaans boeddhisme neigt de kleur groen naar het aanvaarden van de lasten van het leven voor een beter begrip en vervulling. Bovendien genereert de kleur groen volgens de Tibetanen, gelukzaligheid en bevordert deze succes in al onze inspanningen.

Tara is de vrouwelijke manifestatie van de geest van alle Boeddha's. Ze verschijnt als een gracieuze jonge vrouw met een lachend gezicht. Zij vertegenwoordigt de kracht die bevrijdt van angst en beschermt tegen gevaar. Tara staat bekend om haar snelle en directe interventies. Haar verschillende aspecten worden aangeroepen door haar te bezingen: zij onderwerpt demonen, verjaagt nare dromen en bedaart ruzies..

Volgens de traditie leefde Tara als vrouw in deze wereld als Prinses Yeshe Dawa. Van Tara wordt gezegd dat zij de volgende gelofte heeft afgelegd: "Velen verlangen verlichting in een mannelijk lichaam, maar niemand werkt voor het welzijn van wezens in een vrouwelijk lichaam. Daarom zal ik, totdat Samsara leeg is, in een vrouwenlichaam werken voor het welzijn van alle wezens.”

Zij bereikte verlichting in een vrouwenlichaam en leidt miljoenen levende wezens naar bevrijding.

Vandaar haar naam "Tara: de Bevrijdster". Onder haar leiding, voelen we onze verspreide krachten samenkomen in een directe beweging naar bevrijding.

Op de eerste dag van de retraite zal een onderricht worden gegeven. In de ochtend zal Lama Tashi Nyima zich richten op de traditionele persoonlijkheid van Tara en de angsten die ons verlammen.

In de namiddag zullen de verschillende onderdelen van de praktijk verduidelijkt worden: toevlucht nemen en de geest van het ontwaken, de vier onmetelijke gedachten, het gebed in zeven takken, Lama Guru-yoga, zuivering en eenwording met de goddelijkheid. Lama zal ons helpen met visualisatietechnieken. Een juiste visualisatie zal ons aanmoedigen de goddelijke kwaliteiten in ons waar te nemen. Tenslotte zal er tijd zijn om mudra's (handbewegingen) te leren.

Bijdrage: € 414,50 Eenpersoonskamer - € 490,50 Studio 1 pers. Alles inbegrepen.

Betaling ter plaatse moet volledig worden vermeden en, indien nodig, alleen met Bancontact.

Mondmasker verplicht.

Gemeenschappelijke kamers zijn niet beschikbaar

Het is verplicht om lakens te huren tijdens uw verblijf (Covid-19 maatregelen)

In verband met het coronavirus zullen wij de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiëne- en afstandsmaatregelen in acht nemen

 

Brochure informative Coronavirus FR

 

Self test Covid-19 FR.

 

Self test Covid-19 FR.

 

Informatie over onze corona aanpak NL

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

49/60 Free
Van 14/06/2021 10:00
Tot 18/06/2021 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream