Karma Pakshi initiatie, met Lama Sherab Gyaltsen Rinpochee

28/07/2019 10:30 t/m 28/07/2019 16:30 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

Karma Pakshi initiatie

In het Tibetaans boeddhisme wordt een initiatie doorgaans gebruikt om onze boeddha-natuur te wekken en een stevige verbinding te ontwikkelen tussen de ontvanger van de initiatie, de geestelijke leraar en de betreffende godheid van wie de kwaliteiten worden opgeroepen. Actief deelnemen aan een initiatie met een volledig gekwalificeerde leraar betekent ook de toestemming verkrijgen om de praktijk van de godheid te beoefenen. De zaden van de verlichting die reeds in ons aanwezig zijn, zullen op deze manier kunnen ontkiemen en groeien, tot de volledige verlichting is bereikt. 

Karma Pakshi, de tweede Karmapa, werd geboren in de Derge regio van Kham in een nobele familie van yoga beoefenaars. Hij wordt herinnerd als een opmerkelijk kind, in staat om te lezen en te schrijven vanaf de leeftijd van vijf jaar en er werd gezegd dat hij de kennis had van een verlicht wezen. De jonge man werd al snel herkend als de reïncarnatie van de eerste Karmapa, Dusum Khyenpa.

Terwijl hij het grootste deel van zijn vroege leven in retraite doorbracht, reisde Karma Pakshi in het tweede deel van zijn leven door heel Tibet, voornamelijk in de grensgebieden tussen Oost-Tibet en China. Hij was actief in het restaureren en het bouwen van nieuwe kloosters. In 1247 reisde hij naar het Tsurpu-klooster.

Karma Pakshi had een reputatie opgebouwd als een wonderdoener, en terwijl hij in Tsurpu woonde, ontving hij een uitnodiging van Khubilai. De Tweede Karmapa bleef bij hem voordat hij rondreisde door de Sino-Tibetaanse grensregio's, waar hij overal grote menigten aantrok.

Terwijl hij aan het hof van Mongke was, begon hij het Mongoolse principe van religieuze tolerantie te waarderen. Hij nam ook deel aan interreligieuze en filosofische dialogen en debatten met andere boeddhistische gemeenschappen, evenals Daoists, Confucianisme en Nestoriaanse christenen.

In Mongolië verdiende hij zijn titel, Pakshi, Mongools voor 'leraar'.

Karma Pakshi was een auteur van zowel exoterische als esoterische teksten.

Er zijn echter weinig werken bewaard gebleven..

De initiaties zijn vooral bedoeld voor hen die met de beoefening bezig zijn.. Het is aan te bevelen vooraf toevlucht te hebben genomen. Zo wordt de beste basis gecreëerd voor het doorgeven van de zegeningen.

U krijgt de gelegenheid om Rinpochee een Katag (ceremoniële  witte sjaal) en een offergave aan te bieden.

Bijdrage:  € 37,50 (leden) - € 43,50 (niet leden) Lunch inbegrepen.

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

55/77 Free
Van 28/07/2019 10:30
Tot 28/07/2019 16:30

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream