Mahakala retraite, met Lama Tashi Nyima

19/02/2020 10:30 t/m 22/02/2020 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

In de lijn met de Tibetaanse traditie hebben we in ons centrum de gewoonte opgebouwd om het jaar af te sluiten met een intensieve Mahakala praktijk om de negativiteit die we het afgelopen jaar hebben opgestapeld weg te werken.

Mahakala is de toornige emanatie van Tchenrezig, de bodhisattva van mededogen. De zesarmige Mahakala  beschermt de Dharma en de centra waar het onderricht en de rituelen plaatsvinden tegen negatieve invloeden en vijandige krachten. Hij beschermt de beoefenaar tegen angst, boosaardigheid en mentale duisternis, ongeacht de bron van deze negativiteit: van buitenaf of van binnenuit.

Mahakala verschijnt te midden van een vlammenzee waar geen enkele vijand weet door te komen. Hij hanteert een vlijmscherpe zeis die dwars door onze negatieve gewoontepatronen heen snijdt. Geen enkele storende emotie ontkomt er aan. Onverschrokken worden ze allen door Mahakala met wortel en tak uitgeroeid.

Dankzij de dagelijkse beoefening van deze praktijk heeft onze mandala een sterke connectie opgebouwd met deze godheid.

Op donderdag 19 februari geeft Lama Tashi Nyima een onderricht.

Gedurende de volgende drie dagen wordt het ritueel doorlopend uitgevoerd met de visualisatie, het offeren van de torma en het reciteren van de mantra.

Iedereen is welkom, ook voor één dag. De tekst van de lange versie van Mahakala ligt in de tempel ter beschikking van de deelnemers.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Lama Tashi Nyima Lama Tashi Nyima is afkomstig uit Bhutan. Op 6-jarige leeftijd trad hij in als postulant in het Sambdrub Darjay Choling klooster van wijlen Kalu Rinpochee in Sonada, waar hij zijn opleiding en de driejarenretraite voltooide. In 1992 is Lama naar Yeunten Ling gekomen. Hij is de bezieler van de jaarlijkse zomerretraite en wordt erg gewaardeerd om zijn methodische aanpak en zijn sprekende metaforen. 

Bijdrage: € 212 voor gewoon lid / € 232 voor niet-lid (op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap’.

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

29/77 Free
Van 19/02/2020 10:30
Tot 22/02/2020 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream