Nog enkele plaatsen beschikbaar : Voorbereidingen voor Shinee, met Lama Zeupa

05/06/2021 10:00 t/m 06/06/2021 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

   ! PAS OP ! Nieuw rooster !

   Voortaan – en om beter rekening te houden met het leefritme op Yeunten Ling – zullen de ochtend onderrichten tussen 10u00 en 11u30 plaatsvinden. 

   In onze centra is het fundament van de meditatiepraktijk Shinee of kalmtemeditatie. Shinee betekent 'in vrede vertoeven'.
   Dit weekend wordt in het onderricht de focus gelegd op de basisvragen bij de start: waarom en hoe mediteren?

   Wanneer deze kalme geest als basis ontbreekt, zullen de meer specifieke praktijken zoals analytische meditatie of het opbouwen van visualisaties enkel tot verwarring leiden. Onze geest is als een woelig water: aan de oppervlakte wild en fel maar op de bodem is alles rustig en stil. De bodem verwijst naar de ware natuur van onze geest. Om die natuur te leren kennen, kunnen we mediteren.

   De beoefening van Shinee helpt ons de geest tot rust te brengen en eenpuntig te concentreren. Zo kan de geest verwijlen in een toestand van onverstrooidheid, zonder dat hij wordt meegesleurd door een stroom van discursieve gedachten. Welke gedachte er ook opkomt, we laten haar gewoon zijn, zonder tussen te komen..

   Het ontwikkelen van tegenwoordigheid van geest is dan ook een belangrijk oogmerk van deze cyclus. We leren met onze aandacht ten volle aanwezig te zijn in het huidige moment.

   Tijdens deze sessies worden de opeenvolgende stadia in het stabiliseren en plaatsen van de geest stap voor stap ingeoefend..

   We leren onze geest te plaatsen op de ademhaling om tenslotte in een gevorderd stadium de geest te laten rusten in de spontane manier waarop hij zich aandient. Eens de geest afdoende is geplaatst moet het mogelijk zijn om tijdens de meditatie de geest voor langere tijd te laten rusten in het gekozen steunpunt.

   Diverse stijlen en varianten van deze kalmtemeditatie komen aan bod, zodat de beoefenaar de kans krijgt om de benadering te kiezen die hem het beste past en zich daar dan ook in te verdiepen..

   De obstakels die we tijdens onze beoefening telkens weer ontmoeten, zoals dufheid, rusteloosheid en verstrooidheid, worden geïdentificeerd en er worden krachtige remedies aangeboden om deze te overwinnen. De geleide meditaties worden opgedeeld in korte sessies met precieze instructies.

   Bijdrage: € 163 kamer 1 pers - € 182 Studio 1 pers alles inbegrepen

   Vermijd de betaling ter plaatse en indien nodig uitsluitend met bancontact.

   Mondmasker verplicht.

   Gemeenschappelijke kamers zijn niet beschikbaar

   Het is verplicht lakens te huren tijdens je verblijf (covid-19).

   In het kader van het coronavirus zullen we ons houden aan de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiënische en afstandsmaatregelen

   Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

    

   Lama Zeupa  is afkomstig uit de Indiase provincie Sikkim in India, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn opleiding en driejarenretraite in het klooster van wijlen Kaloe Rinpochee in Sonada bij Darjeeling. In 1993 kwam hij op vraag van Lama Karta naar België.In 2013 werd de  verantwoordelijkheid van spiritueel directeur op Lama Zeupa overgedragen.

   Lama onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest, die hij dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact op wie ze toepast.

   Opgelet : Binnen het kader van de huidige sanitaire maatregelen kunnen wij slechts de 15 eerste ingeschrevenen in de tempel verwelkomen.

   De weekends kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

   De volgende weekends vinden plaats op : 

   • zaterdag 11 en zondag 12 september

   • zaterdag 2 en zondag 3 oktober

   • zaterdag 6 en zondag 7 november

   • zaterdag 4 en zondag 5 december

    
    
    
    

    

   Brochure informative coronavirus FR..

    

   Self test Covid-19 FR.

    

   Informatie over onze corona aanpak

    

   Self test Covid-19 NL

   Waar

   Bekijk in Google Maps
   INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
   Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
       4500 Huy
       België
   +32 (0)85 27 11 88
   yeunten.ling@tibinst.org

   Wanneer

   54/60 Free
   Van 05/06/2021 10:00
   Tot 06/06/2021 16:00

   Organisator

   INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
   +32 (0)85 27 11 88
   yeunten.ling@tibinst.org

   Sociale stream