Tibetaanse yoga, met Lama Zeupa

14/08/2019 10:30 t/m 18/08/2019 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

In de boeddhistische psychologie wordt het verband tussen lichaam en geest benadrukt.

Lama Zeupa onderzoekt al jaren op experimentele wijze manieren om vanuit een geestelijke hygiëne de gezondheid van het lichaam te bevorderen.

Tijdens deze vijfdaagse krijgen we volop de gelegenheid om aan de hand van intensieve oefeningen Lama’s bevindingen in de praktijk te brengen.

Lama biedt ons een uitgelezen selectie uit het rijke aanbod van diverse mentale krijgskunsten die hij zich in de loop der jaren door intensieve training en discipline heeft eigen gemaakt.

Zowel energie-oefeningen, het beheersen van de ademhaling, stretching en evenwichtsoefeningen als geleide meditaties komen aan bod.

Lama put hierbij uit de rijke traditie van de Nangpee yoga, de Hatha yoga en de Qi Gong.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die de harmonie tussen lichaam, spraak en geest wil herstellen.

Iedereen die ernaar streeft om lichaam, spraak en geest beter op elkaar af te stemmen zal in deze vijfdaagse zijn gading vinden en de vruchten plukken van een intensieve coaching door een getraind beoefenaar.

De Venerabele Kaloe Rinpochee, één van de grootste Yogi’s van onze tijd, heeft de Nangpee of Tibetaanse Yoga specifiek ontwikkeld voor het Westen. Ze bevat oefeningen voor de subtiele ademhaling, ontspanning en technieken van zelfmassage. Gerichte meditaties over vergankelijkheid en interrelatie combineren het overdenken en het plaatsen van het lichaam in een specifieke lichaamshouding.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Lama Zeupa is afkomstig uit de Indiase provincie Sikkim in India, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn opleiding en driejarenretraite in het klooster van wijlen Kaloe Rinpochee in Sonada bij Darjeeling. In 1993 kwam hij op vraag van Lama Karta naar België en hij is sindsdien een gewaardeerde leraar in onze centra. Bij het overlijden van Lama Karta in 2013 werd de  verantwoordelijkheid van spiritueel directeur op Lama Zeupa overgedragen.

Lama onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest, die hij dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact op wie ze toepast.

Bijdrage : € 283,50 voor gewoon lid / € 313,50 voor niet-lid (op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap’.

Partager

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

5/60 Free
Van 14/08/2019 10:30
Tot 18/08/2019 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream