Toevlucht nemen, met Lama Zeupa

18/10/2020 10:30 t/m 18/10/2020 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België


Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

Toevlucht nemen betekent ‘bescherming’ zoeken. Deelnemen aan het ritueel betekent een formele toetreding tot het boeddhisme. Je neemt toevlucht in de ‘Drie Juwelen’: de Boeddha (de leraar), de dharma (de raadgevingen), en de sangha (de gemeenschap van leraren en beoefenaars). Toevlucht nemen doe je best niet zomaar even tussendoor. Het vraagt een minimale vorm van toewijding. Het is belangrijk de tijd te nemen om je te informeren over de precieze kwaliteiten van de drie juwelen en tenslotte grondig over deze beslissing na te denken. Als je er ten volle van overtuigd bent dat je je leven wil enten op de Boeddhistische principes, dan kan je toevlucht nemen.

Toevlucht nemen is geen uitsluitende keuze die zou betekenen dat men zich afzet tegen andere tradities: in de tijd van de Boeddha werd al aangeraden respect te betonen voor alle spirituele wegen. Als iemand na rijp beraad besloten heeft om de Boeddha als persoonlijke gids te erkennen, de dharma als een handleiding voor het leven en de sangha als de ondersteunende gemeenschap van spirituele vrienden, kan hij of zij zich boeddhist noemen. De toevluchtceremonie is een formele bevestiging van dit inzicht. Dankzij de toevlucht zullen de resultaten van positieve en heilzame activiteiten beter gedijen. Een krachtige tendens schrijft zich in het leven van de beoefenaar in.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Lama Zeupa legt ’s morgens uit hoe de ceremonie verloopt en wat de betekenis is van de verschillende onderdelen. In de namiddag kan er toevlucht worden genomen. 

U kunt bij deze gelegenheid foto's nemen. 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. 

Bijdrage :  € 44,50 niet-leden en  € 38,30  leden (lunch inbegrepen). Voor andere ledenkortingen, zie 'Bijdrage lidmaatschap'

Mondmasker verplicht.

In het kader van het Corona-virus zullen wij ons houden aan de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiëne en afstandsmaatregelen.

Betaling ter plaatse moet worden vermeden en indien nodig, alleen met bancontact .

Geen contant geld.

 

Brochure informative coronavirus FR.

 

Self test Covid-19 FR.

 

Informatie over onze corona aanpak

 

Self test Covid-19 NL

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

57/60 Free
Van 18/10/2020 10:30
Tot 18/10/2020 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream