Via Facebook: Milarepa, ritueel van de volle maan

28/01/2021 20:00 t/m 28/01/2021 21:00 (Europe/Brussels)

Huy, BelgiëMilarepa is de belangrijkste Tibetaanse yogi.Hij was de leerling van Marpa, de grondlegger van de Kagyu-lijn.

Bij elke volle maan reciteren we de poedja van Milarepa. Voor vele dharma-beoefenaars is de yogi Milarepa een belangrijke inspiratiebron, niet alleen omwille van zijn talrijke realisaties, ook zijn levensloop spreekt tot de verbeelding.

Milarepa leefde van 1052 tot 1135 in een westelijke provincie van Tibet, op de grens met Nepal. Zijn jeugd was troosteloos en hard. Zijn vader stierf toen hij zeven was.

Zijn inhalige familie legde beslag op de bezittingen van zijn vader en dwong moeder en zoon in een slavenbestaan.

Milarepa was vastbesloten om zijn moeder te wreken en verdiepte zich in de zwarte magie. Hij werd erg vaardig in de beoefening van zwarte praktijken. Zijn magie maakte honderden slachtoffers op een bruiloft in de familiekring.

Milarepa kreeg spijt van zijn daden en zocht een manier om het aldus opgestapelde negatieve karma te zuiveren. Na lange omzwervingen kwam hij uiteindelijk terecht bij Marpa. Deze meester onderwierp hem aan de zwaarste beproevingen met het oog op het zuiveren van zijn negatieve daden..   

LZo kreeg Milarepa de taak om met de blote hand een hoge toren te bouwen. Toen die na weken zwoegen eindelijk af was, werd hem verzocht om de toren prompt weer af te breken..

Uiteindelijk kreeg Milarepa de volledige transmissie van de Mahamoedra van zijn strenge maar geliefde meester. Milarepa verbleef gedurende vele jaren in afzondering om de overgedragen praktijken te beoefenen en te internaliseren.

Hij werd vermaard en geprezen om zijn grote doorzettingsvermogen en beroemd door zijn prachtige gezangen die getuigen van zijn realisatie. Gampopa werd zijn belangrijkste leerling, en houder van de overdrachtslijn.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 


Milarepa is een groot voorbeeld. Aan zijn vastberadenheid  kunnen wij ons inspireren om te volharden in onze beoefening, en de uiteindelijke verlichting te bereiken, ongehinderd de vele obstakels die ons pad kruisen.

 

 

Brochure informative coronavirus FR

 

Self test Covid-19 FR

 

Informatie over onze corona aanpak

 

Self test Covid-19 NL..

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

60/60 Free
Van 28/01/2021 20:00
Tot 28/01/2021 21:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream