Witte Tara retraite, met Lama Tashi Nyima

11/10/2021 10:00 t/m 15/10/2021 16:00 (Europe/Brussels)

Huy, België

Onbeperkt

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


Tara is in het Tibetaans Boeddhisme een emanatie van de bodhisattva van mededogen Tchenrezig. Ze is ontstaan uit de tranen die uit zijn ogen opwelden toen hij het oneindige lijden van de wezens in Samsara aanschouwde. In het Tibetaans Boeddhisme is er sprake van 21 Tara’s. Allen bevatten ze de essentie van de bodhisattva van mededogen.

In de Tibetaanse traditie is de Tara-praktijk bij iedereen bekend: arm of rijk, jong of oud, monnik of leek, iedereen kent de lofzangen van buiten.

Tara wordt door de Tibetanen ervaren als de moeder van het Tibetaanse volk. Ze staat bekend om haar directe tussenkomst in kritieke situaties. .

Terwijl de groene Tara vooral wordt verbonden met de bescherming tegen angsten is de witte Tara gelinkt aan het langlevenaspect. De witte Tara manifesteert zich om uiterlijke en innerlijke obstakels op het pad van de bevrijding weg te werken. 

Het belangrijkste uiterlijke obstakel is de dood. Door de intense beoefening van de witte Tara worden de oorzaken voor het bekomen van een kostbaar menselijk lichaam en een lang leven tot stand gebracht

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Lama Tashi Nyima is afkomstig uit Bhutan. Op 6-jarige leeftijd trad hij in als postulant in het Sambdrub Darjay Choling klooster van wijlen Kalu Rinpochee in Sonada, waar hij zijn opleiding en de driejarenretraite voltooide. In 1992 is Lama naar België gekomen om Lama Karta in Yeunten Ling te vervoegen. Hij is de bezieler van de jaarlijkse zomerretraite en wordt erg gewaardeerd om zijn methodische aanpak en zijn sprekende metaforen.

Tijdens de eerste dag van de retraite wordt er een onderricht voorzien.

In de ochtend behandelt Lama Tashi Nyima de overdrachtslijn waarin de praktijk van de witte Tara haar oorsprong vindt

In de namiddag wordt de structuur van de praktijk toegelicht en volgt er een exegese van de tekst. Het onderricht wordt afgerond met een geleide beoefening.

• Maandag 11oktober: onderricht

• Van dinsdag 12 tot vrijdag 15 oktober : praktijk

Bijdrage :  € 414,50 Kamer 1 pers - € 490,50 Studio 1 pers. Alles inbegrepen.

Vermijd de betaling ter plaatse en indien nodig uitsluitend met bancontact.

Mondmasker verplicht.

Gemeenschappelijke kamers zijn niet beschikbaar

Het is verplicht lakens te huren tijdens je verblijf (covid-19).

In het kader van het coronavirus zullen we ons houden aan de door het Ministerie van Volksgezondheid voorgeschreven hygiënische en afstandsmaatregelen.


White Tara retreat program

Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

46/60 Free
Van 11/10/2021 10:00
Tot 15/10/2021 16:00

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream