"Terug naar jezelf", Yoga weekend met Sébastien Cierco

Zaterdag 29 en zondag 30/01/2022

Odoo image et bloc de texte

Sébastien, gepassioneerd door spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling, beoefent integrale Yoga sinds 2001. 

Opgeleid en gekwalificeerd in Vrindavan, India, onderwijst hij al 14 jaar Hatha Yoga uit de Sivananda traditie, evenals Yin Yoga en Yoga Nidra, waarvoor hij de internationale Yoga Alliance certificeringen heeft ontvangen.  

Met pedagogie, welwillendheid en humor helpt hij zijn leerlingen om vooruit te komen of om hun eerste stappen te zetten. 

In deze onzekere tijden wordt onze geest snel verontrust door allerlei angsten, twijfels en tegenstrijdige informatie uit alle hoeken.  

Elk van deze verstoringen leidt ons af van onze ware natuur, die stabiel, kalm en gelukzalig is. Gevolg: stress, angst, overspanning…

Neem een weekend de tijd om tot rust te komen met behulp van drie doeltreffende technieken uit de oude leer van posturale (met betrekking tot je houding) en mentale yoga.

In vier accuraat geleide en aangename sessies worden TRADITIONELE HATHA YOGA, YIN YOGA, NIDRA YOGA gecombineerd.  

Dit programma  is toegankelijk voor beoefenaars van alle niveaus. 


Programma :
 Odoo image et bloc de texte

Zaterdagochtend van 10u tot 12u : Traditionele Hatha Yoga

Zonnegroet, klassieke posturale yogahoudingen, concentratie, pranayama, ademhaling en geleide ontspanning volgens de Sivananda traditie. 

Zaterdagnamiddag van 14u30 tot 16u: Yin Yoga & Yoga Nidra

Zeer trage en diepe houdingsyoga beoefend met behulp van steunen (dekens, blokken, kussens, bolsters...).

Deze praktijk is in het bijzonder gericht op het werken aan en het versoepelen van het bindweefsel, de fascia, de ligamenten, de pezen en de gewrichten. Speciale aandacht wordt besteed aan concentratie, aan het terugschroeven van de werking van de zintuigen, aan een juiste mentale houding en aan het bewustzijn van de energiestroom van het lichaam.

Odoo image et bloc de texte

Zondagochtend van 10u tot 12u: Traditionele Hatha Yoga 

Sessie uit de Sivananda traditie met variaties.

Zondag van 14u30 tot 16u: Yin Yoga & Yoga Nidra

Yoga Nidra is een 100% mentale yoga die de mogelijkheid biedt om een diepe staat van ontspanning te bereiken en toegang te krijgen tot onvermoede persoonlijke hulpbronnen.

Ga onder je deken liggen en laat je stap voor stap naar je ware aard leiden.

Deze oefening stelt geen houdingen of pranayama's voor, dus is ze volledig toegankelijk (en zelfs aan te bevelen) voor mensen met fysieke moeilijkheden.