Lama Karta Memory

Sponsoring voor de gezondheid en opvoeding van kinderen en jong monniken en nonnen in het Himalaya gebied

 

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


 

2020 Strijd tegen het Corona virus

De Corona virus pandemie heeft het Indische volk in hongersnood gedreven. De mensen mochten niet meer buiten komen of hun professionele of commercieële activiteiten uitvoeren.nWe willen de talrijke personen bedanken die door hun giften aan de LKM vereniging, het ons mogelijk gemaakt hebben, regelmatig bedragen ter hoogte van 10000€ te schenken voor de aankoop en de verdeling van de essentiële producten.

Tot vier keer toe, van maart tot september 2020 werden er voedselpakketten uitgedeeld aan families in nood die in de buurt van het Sonada Klooster leven.Deze actie werd in een begingstadium met hun eigen geld gesponseerd. De hele gemeenschap nam deel aan deze vrijgevige en solidaire actie, om het voortbestaan van de mensen die rond het klooster wonen te verzekeren.

Alle donaties aan LK memory asbl om Covid te bestrijden zijn voor 60% fiscaal aftrekbaar.

Bedankt voor je vrijgevigheid.

Zorg goed voor jezelf.

Philippine van Zuylen

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

En 2020, le dortoir des enfants a été amélioré.

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


De leerlingen en studenten zijn in vier groepen verdeeld in functie van hun ouderdom. 

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


24 kinderen zijn ingeschreven in de Tibetaanse School van Sonada waar ze een basisopleiding volgen, over het leren van schoolvakken en seculaire waarden van ZH de Dalai Lama. Ghen Karma Tsering heeft de leiding over 24 schoolkinderen en een tiental oudere kinderen die zelf de leiding hebben over de tempeldienst.

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

Venerabele Khempo Choying en Ghen Karma Tsering belonen een jonge monnik, die geslaagd is in zijn jaarlijkse testen van de onderwezen vakken in het klooster.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Venerabele Ghen Dawa geeft lessen aan de 9 studenten van de Shedra groep in de sectie hogere studies van het klooster. De studenten zijn geslaagd voor de november 2020 sessie voor een jury bestaande uit Khempo Chöying uit Sonada, en twee Khempos uit Bokar Rinpoche Klooster.

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

De kinderen die in het klooster verblijven spelen voetbal elk weekend en organiseren zelfs wedstrijden tussen de verschillende teams.

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Wij hebben onze hulp aan de kleine en jonge meisjes van een nonnenklooster concreet kunnen maken. Dit klooster is geleid door de Venerabele Sherab Gyaltsen Rinpchee in Kathmadu (Nepal).


De vzw Lama Karta werd opgericht in 2016 om het werk van de Lama voort te zetten die stierf in 2013. Het hoofddoel van de vzw is om het klooster te ondersteunen dat in Sonada is gevestigd door de vorige Eerwaarde Kyabdjé Kalu Rinpoche.

De vzw stelt voor:  

A) Beschermheerschap van één monnik tussen 6 en 14 jaar oud of een adolescent tussen 15 en 20 Jaar oud: 25€ per maand of 300€ per jaar.

B) Beschermheerschap van een meisje van 8 tot 20 jaar oud die leeft en studeert in een TCV (Tibetan Children Village) in Dharamsala, India: 30€ per maand of 360 € per jaar.

C) Beschermheerschap Hogere Studie van een non in een Hogere College van Lama Sherab Gyaltsen in Kathmandu (Nepal): 25€ per mois of 300€ per jaar.

D) Vrije participatie.

Lama Karta Memory vzw is onder leiding van:

Lama Tashi Nyima, mede-verantwoordelijke van het Yeunten Ling Instituut, 4500 Hoei, België

Contact:

Philippine van Zuylen, 00 32 488 207 687      philippine.vz@gmail.com

Zetel van de vzw: Olmstraat 50,1030 Brussel


Rekeningnummer / Account number:

"Lama Karta Memory vzw”, 50 Olmstraat, 1030 Brussel

BNP Paribas Fortis : IBAN: BE75001729447251

BIC : GEBABEBB

Rekeningnummer : 001-7294472-51

Gelieve de gekozen optie te noteren op uw overschrijving.