Intensieve 5-dagen Meditatieretraite met Lama Zeupa & Neuroloog Steven Laureys 

WETENSCHAP ONTMOET ERVARING

 in het mooie Yeunten Ling Instituut

van 7 tot 11 Juni en van 12 tot 16 Juli 2021


   Talrijke neurowetenschappelijke en klinische studies hebben de voordelen van meditatie op de hersenen & het lichaam aangetoond.

Lama Zeupa helpt je om je eigen reis te beginnen in een unieke en uitzonderlijke 5-aagse retraite waarin je mindfulness beoefent..

Beperkt aantal deelnemers - Boek nu!

Odoo CMS - une grande photo

"Het doel van meditatie is precies om onze geest zacht en handelbaar te maken, zodat je de keuze kan hebben om je te concentreren of juist te ontspannen en vooral om je geest te bevrijden van de tirannie van mentale kwellingen en verwarring.”  Uit 'Het no-nonsense meditatie boek', neuroloog Steven Laureys

"Wie durft los te laten, slaat een nieuwe weg in. Hij wordt als vanzelf een vriendelijke, zachtmoedige persoon, en verhoogt sterk de kans dat anderen zich even warmhartig zullen gedragen. De tegenpool van loslaten is vasthouden, bijhouden, bezitten, een gedrag dat dicht bij verslaving staat. Vasthouden verhindert dikwijls de zo noodzakelijke vernieuwing of herbronning in je leven."  Uit  ‘Loslaten om gelukkig te worden’, Lama Zeupa

Odoo image et bloc de texte

Data

* Retraite 1: maandag 7 juni (10:00) tot vrijdag 11 juni 2021 (17:00)

* Retraite 2: maandag 12 juli (10:00) tot vrijdag 16 juli 2021 (17:00)

Programma

   Inleiding Prof. Steven Laureys (eerste dag)

   Meditatie, begeleiding & beoefening met Lama Zeupa 

   Yoga met Karma Chookela

   Begeleide stiltewandeling

Locatie

    Château du Fond l'Evêque, Promenade Saint Jean l'Agneau 4, 4500 Huy

Prijs    € 790 alles inbegrepen, voor de vijf dagen


Odoo image et bloc de texte


Inbegrepen

* Gesigneerd exemplaar van 

      'Loslaten om gelukkig te worden' van Lama Zeupa

      'Het no-nonsense meditatie boek' van neuroloog Steven Laureys

* Eenpersoonsstudio met terras en privébadkamer

* Buffet met gezonde vegetarische maaltijden in open lucht

* Ruime meditatiezaal van 600 m²

* 13 hectare natuurlijk bos & bloemrijk park voor meditatieve wandelingen

Taal   Engels (vertaling Frans & Nederlands beschikbaar)


Belangrijke aanbevelingen

* Als je klaar bent voor een intensieve ervaring, is het aan te raden je in te schrijven voor de twee periodes, in juni en juli. In totaal 10 dagen vipassana beoefening!

* Vermijd onnodig praten en gebruik van sociale media tijdens je verblijf

* Persoonlijk gesprek is mogelijk op aanvraag, gedurende de retraite

Odoo image et bloc de texte 
Neuroloog en 'topdokter' Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Nu bestudeert hij met zijn team, samen met internationale collega's, de effecten van meditatie op de hersenen. Neuroplasticiteit is een term die weergeeft dat de hersenen drastisch kunnen veranderen door specifieke training. Voor dit doel heeft hij de hersenen van Lama Zeupa onder zijn scanner gelegd. 
Deze ontmoeting opent opwindende perspectieven voor een duurzame samenwerking.
Odoo image et bloc de texte

Lama Zeupa is sinds 1993 leraar in Yeunten Ling. Hij komt uit Sikkim, aan de grens met Tibet. Hij voltooide zijn lange opleiding met de driejarenretraite in het Sonada klooster, nabij Darjeeling. In 2013 nam hij de spirituele verantwoordelijkheid van ons Instituut op zich. Lama staat bekend als meditatie-expert, met een open geest, mededogen, wijsheid en discipline. De relatie tussen lichaam en geest is al vele jaren zijn focus. 

 

Odoo image et bloc de texte

Karma Chookela komt uit het Himalaya-gebied van India. Zij is yogalerares en afgestudeerd aan drie prestigieuze internationale yogascholen in India - hatha yoga, ashtanga vinyasa, pranayama - en tevens yogatherapeute. Haar ervaring trekt veel beoefenaars van alle niveaus aan, ook andere yogaleraren die op zoek zijn naar verbetering. Haar aanpak combineert traditie en moderniteit. 
Haar doel is om haar ervaring op een toegankelijke manier te delen, zodat de voordelen van de yogadiscipline beoefenaars in staat stellen om balans te vinden in hun dagelijks leven.