Bibliotheek "Lama Karta"

Klik op de foto en stap binnen in de bibliotheek.

Bibliothèque "Lama Karta"

De bibliotheek “ Lama Karta” is ondergebracht  in een mooie ruimte in het kasteel. Lama Karta had talrijke werken bijeengebracht over het boeddhisme, en dit in meerdere talen, waaronder een groot aantal in het Tibetaans, het Engels, het Frans en het Nederlands, alsook enkele werken in het Duits, Hindi en Mongools.

Het is een bibliotheek gespecialiseerd in het boeddhisme, zijn filosofie, zijn artistieke uitdrukking en zijn socio-culturele aspecten, geduldig opgebouwd door Lama in de loop van zijn leven en dankzij zijn verplaatsingen in de wereld, van Oost naar West. Vanaf 1 juli zal de bibliotheek open zijn voor deelnemers aan het programma van het instituut en voor bezoekers en dit op de dagen dat er een programma is voorzien in Yeunten Ling (zie kalender). Openingsuren juli - augustus 2015: 12:30u tot 15:00u, eventuele aanpassingen van deze uren zullen uithangen aan de deur van bibliotheek.

Veel dank aan al wie gedurende twee jaar heeft gewerkt aan de realisatie van deze mooie bibliotheek. 

Praktisch: U kunt gedurende de openingsuren boeken terplaatse raadplegen, er kunnen geen boeken uitgeleend of naar de kamer meegenomen worden. Voor u aanvangt met het lezen van een boek gelieve u te laten registreren , zowel uzelf als het boek door de verantwoordelijke ter plaatse. U wordt verzocht vóór het verlaten van de bibliotheek het geraadpleegde boek af te geven aan de verantwoordelijk die dit opnieuw zal registreren. Hartelijk dank voor u begrip, deze procedure laat ons toe de boeken zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke staat te behouden.