Veelgestelde vragen (FAQ)

 Frequently Asked Questions

Inschrijvingen / deelname aan cursussen

De rondleidingen met gids vinden elke zondag plaats, in het Frans en Nederlands, vanaf 13.30 uur. Tijdens dit bezoek heb je toegang tot de grote tempel, de stoepa en het grote Boeddhabeeld met zijn gebedsmolens. We geven je een hele historie en uitleg over de gebouwen en objecten. Ons prachtige park is ook op zondag gratis toegankelijk.

Groepen en scholen zijn welkom op weekdagen. Aanvragen graag via e-mail

Als je op individuele basis in ons dharmacentrum wil verblijven, hetzij uit interesse in het boeddhisme, of gewoon om jezelf te begeven in een serene omgeving, kun je je inschrijven voor een individuele retraite, voor de duur van je keuze, maar voor minimaal twee nachten, en op data naar keuze, mits er voldoende ruimte is. Lidmaatschap is niet verplicht om bij ons te verblijven.

Om je aan te melden voor een individuele retraite, stuur je een e-mail naar  yl.administration@tibinst.org met volgende informatie:

  • Naam, voornaam, geboortedatum

  • Motivatie waarom u wil komen

  • Dag en uur van vertrek en aankomst

Tijdens het verblijf kun je zowel deelnemen aan de praktijk van 7:00 uur als de praktijk van 18:00 uur. Als je individuele retraite tegelijkertijd met een groepsactiviteit plaatsvindt, kun je de lessen niet bijwonen tenzij je je ervoor inschrijft.

Als je al hebt deelgenomen aan bepaalde cursussen of retraites, kun je je aanmelden als vrijwilliger, volgens de aanbevelingen op onze site. https://www.tibinst.be/devenir-benevole

Kies de datum van de Milarepa waaraan je wilt deelnemen in de lijst met evenementen en schrijf je in voor het evenement.

Om u te abonneren op onze nieuwsbrief, gaat u naar de homepage van onze website www.tibinst.be. Onderaan de pagina vindt u een knop waarin u wordt gevraagd uw e-mailadres in te voeren.

Ja, als de tweede persoon al in onze database is geregistreerd. Stuur anders uw verzoek naar yeunten.ling@tibinst.org. Het is echter makkelijker en beter voor mensen om zich apart of per twee via onze site in te schrijven (en te betalen).

Als u meer dan twee personen uit hetzelfde gezin moet inschrijven en betaling en huisvesting moet combineren, is dat niet mogelijk via onze website. U moet een e-mail sturen met uitleg van uw gedetailleerde verzoek, met de namen van de mensen en de gewenste activiteit, naar:  yeunten.ling@tibinst.org.

U draagt ​​bij in de algemene kosten van het instituut. Deze wordt berekend op basis van de werkingskosten van het Instituut.
Vragen met betrekking tot verzoeken gericht aan de Lama's  

Onze Lama's zijn voornamelijk toegewijd aan groepslessen en oefeningen, waarvan het grootste aantal van onze bezoekers deelneemt. Bovendien is er veel vraag naar hen en geven ze leiding aan hun discipelen en aan beoefenaars die verbonden zijn aan ons Instituut. Als dit bij jou het geval is, kun je een afspraak met een Lama aanvragen via mail, onder vermelding van uw naam, de reden van uw aanvraag en enkele data naar keuze.

Elke zondag om 18.00 uur worden Amitabha- en Dewatchen-rituelen opgedragen aan de overledene. Alle info via
deze link  

Voor alle andere praktijken, gelieve ons  een mail te sturen met uw aanvraag.

Als u wil, mag u vragen uw huis te laten zegenen door een van onze Lama's. U moet weten dat onze Lama's een erg druk schema hebben en dat hun beschikbaarheid afhankelijk is van de datum en uw adres.

Om de zegening van uw woning aan te vragen, stuur ons aub een mail met uw verzoek en uw volledige contactgegevens (naam, postadres, telefoonnummer) evenals de periode.

In het Tibetaans boeddhisme is het huwelijk geen religieus sacrament en heeft het geen heilig aspect, terwijl het in andere tradities wel het geval kan zijn. Het is daarom niet mogelijk om de steun van de Lama te vragen om het huwelijk te voltrekken. Als je al heel lang op het Instituut oefent, kun je de zegen van de Lama aanvragen via  mail door hem om een ​​afspraak te vragen en door een Dana, de traditionele donatie, te verstrekken.

Vragen over praktijken en onderrichten

Deze pagina van onze site gewijd aan meditatie geeft je alle informatie die je nodig hebt om deze reis goed te beginnen.

Via deze pagina, vindt u informatie over de boeddhistische leer ( Dharma ).

Voor al uw bijkomende vragen kan u ons contacteren via email.

 Onze instituten hebben het geluk dat ze veel ervaren beoefenaars hebben die graag uw vragen in het Frans of Nederlands beantwoorden. Stuur ons uw vragen permail, en we antwoorden zo snel mogelijk !

U vindt het huishoudelijk reglement via deze link.
ce lien.

Vragen over de winkel

Voor alle vragen over de beschikbaarheid of de prijs van artikelen in de winkel, kan je tijdens de openingsuren van de winkel, namelijk zaterdag en zondag tussen 13u en 17u bellen op (+32) (0)85 27 11 89.