Ons bezoeken

Zondag 

 

We organiseren wekelijkse bezoeken op zondag. Iedereen is welkom!

Elke zondag om 13.30 uur bieden medewerkers van het Yeunten Ling instituut u een rondleiding aan in het Frans en één in het Nederlands. Reserveren is niet nodig. Graag om 13:15 uur melden bij de receptie.

De wandeling brengt je naar het grote Boeddhabeeld, het vredesmonument (de stoepa), de grote en de kleine tempel. Ook het boeddhisme in het algemeen en de activiteiten van het instituut in het bijzonder worden toegelicht. Dit is de perfecte gelegenheid om alle vragen te stellen die u interesseren.

Bijdrage in de kosten: € 8 per persoon. Gratis voor kinderen tot 9 jaar. Van 10 jaar tot 16 jaar: € 4. Koffie/thee en koekjes zijn inbegrepen.
Groepen  

Een idee voor uw school of vereniging ?

Talrijke schoolgroepen en culturele verenigingen brachten ons de voorbije jaren een bezoek. Het instituut beschikt immers over ruime faciliteiten en een deskundige organisatie om groepen te ontvangen. Een jarenlange ervaring op dit gebied heeft aangetoond dat een bezoek aan Yeunten Ling een waardevolle aanvulling kan zijn op de lessen godsdienst, zedenleer en op het programma van de meeste culturele verenigingen.

Een bezoek met uw groep behoort tot de dagelijkse mogelijkheden. Naargelang uw beschikbare tijd en interesse kunt u kiezen uit twee modules.

Module 1: een rondleiding. Dit omvat een bezoek aan de grote tempel, het Boeddhabeeld en de stoepa. U krijgt ook informatie over het boeddhisme, zijn aanwezigheid in België en Europa en het doel en de activiteiten van het instituut.

Deze module duurt ongeveer 45 minuten. Groepen tot en met 20 deelnemers betalen een bedrag van € 80. Indien er meer dan 20 personen deelnemen, is de bijdrage € 4 per persoon.

Module 2: een rondleiding gevolgd door een voordracht ‘Inleiding tot het boeddhisme’. Er wordt gesproken over de Boeddha, zijn leven, de grote cycli van zijn onderrichtingen, het boeddhisme vandaag, de impact ervan op de maatschappij en het belang van mediteren.

Deze module duurt ongeveer 90 minuten. Groepen tot en met 20 deelnemers betalen een forfaitair bedrag van € 140. Indien er meer dan 20 personen deelnemen, is de bijdrage € 7 per persoon.

Beide modules worden soepel gehanteerd zodat er voldoende ruimte is voor vragen en antwoorden..

Iedere module kan, mits reservatie, worden gecombineerd met aansluitend:

  • thee of koffie en koekjes voor € 3,5 per persoon

  • een oosters getint middagmaal voor € 18 per persoon

Na uw bezoek kunt u terecht in onze winkel, die over het algemeen op zaterdag en zondag geopend is van 13.00 tot 17.00 uur.

Indien de winkel op de dag van uw bezoek niet open is, kunt u eventueel vragen om deze uitzonderlijk te laten openen voor uw groep.

Voor concrete afspraken of bijkomende informatie, gelieve ons te contacteren.